ColorHub maakt home&living compleet

04-10-2021

In de markt van home&living groeit de gemiddelde orderwaarde in rap tempo. De klant koopt tegenwoordig geen los product maar een sfeer of look. Dat geldt ook voor de verfkleuren. De ruim 100 jaar oude verfproducent Anker Stuy heeft samen met IT-ondernemer Jeroen Mahler een platform bedacht waarmee bedrijven in de home&living-branche eenvoudig en volledig in white label hippe kleuren kunnen aanbieden. Dit alles zonder voorraad, zonder technische kennis en milieuvriendelijk. De naam van deze disrupte innovatie: ColorHub.

Ze zijn om van te watertanden: de prachtige webshops met inspirerende foto’s van inrichtingen op kleur en trend. kastjes, kleden, kaarsen, lampen; alles wat erop staat, kan de consument kopen. Behalve: de bijpassende verfkleur op de muur die van je beeldscherm spat. Dat moet anders, dachten de founders van ColorHub. Het gevoel dat je online verkoopt, moet om te zetten zijn in verf in die inspirerende kleur. Bij ColorHub kunnen merkeigenaren in het home&living-segment snel en flexibel een eigen kleurconcept in verf samenstellen.

Werkwijze
De gewenste verfkleuren worden naadloos gekoppeld met de webshop en socials via het ColorHub platform. De consument klikt de bestelling aan, de order komt geheel automatisch bij ColorHub, die produceert op maat en levert de verf onder de naam van de home&living-winkel bij de klant. In heel Europa. Alsof het rechtstreeks uit het magazijn van de winkel komt.

De vele voordelen
Voordelen van deze wijze van werken zijn er te over. Voor de home&living-aanbieder zijn er geen grote investeringen nodig in ontwikkelingskosten, voorraden en mengsystemen. Er is flexibiliteit, want je hebt de mogelijkheid het kleurenassortiment continu te vernieuwen. Het is duurzaam en milieuvriendelijk doordat niet verkochte voorraad en onnodig vervoer wordt voorkomen. Kortom: dropshipping zoals het bedoeld is. Met behoud van kwaliteit.

Continuïteit gewaarborgd
ColorHub is een spin-out van de gevestigde verfproducent Anker Stuy Verven. Dit familiebedrijf sinds 1898 staat onder professionele gebruikers garant voor kwaliteit en continuïteit. De opstartfase is veelbelovend: er hebben zich potentiële klanten gemeld met klinkende namen, verspreid over heel Europa.

FB Oranjewoud participeert
ColorHub pakt het serieus aan door zich nieuw te vestigen op het bedrijventerrein in Gorredijk. De opstartfase is veelbelovend: er hebben zich potentiële klanten gemeld met klinkende namen, verspreid over heel Europa. Om de ontwikkeling en groei te ondersteunen, participeert FB Oranjewoud in ColorHub. FB Oranjewoud Participaties bv investeert in bedrijven die van waarde zijn voor Noord-Nederland. Door wat ze maken, door wat ze betekenen, of door wat ze bijdragen.

Armand Stuy (directie Anker Stuy Verven & founder ColorHub), Bas Visser (business analist bij FB Oranjewoud Participaties bv), Jeroen Mahler (directeur & founder ColorHub) en Emile Stuy (directie Anker Stuy Verven founder ColorHub) tonen trots het nieuwe logo in het magazijn van ColorHub.