FB Oranjewoud Participaties bv

FB Oranjewoud Participaties bv investeert in bedrijven die maatschappelijk en/of economisch van waarde zijn voor Noord-Nederland. Door wat ze doen, door wat ze ambiëren.

Meer lezen

Maatschappelijk belang

FB Oranjewoud Participaties BV is geworteld in en betrokken bij Noord-Nederland. Wij willen van waarde zijn voor die regio. Daarbij gedragen we ons als een investeerder die het net even anders doet. Dat is ook de reden dat onze portefeuille divers is samengesteld.

Meer lezen

Onze mensen

Bij FB Oranjewoud Participaties bv werken we met een klein slagvaardig team dat direct contact heeft met alle deelnemingen. Het team beschikt over een brede expertise en heeft daarnaast toegang tot een vooraanstaand netwerk van ondernemers en bestuurders. Dat levert vaak relevante oplossingsrichtingen en verrassende inzichten op. Besluiten omtrent investeringen worden genomen door het investeringscomité dat bestaat uit het bestuur van Stichting FB Oranjewoud. 

Kees Akkerman, directeur
Kees is sinds januari 2018 directeur van FB Oranjewoud Participaties bv. Hij heeft carrière gemaakt in het bankwezen, waaronder vele jaren bij de Friesland Bank. Kees: “Ik ben mijn hele werkzame leven betrokken geweest bij het bedrijfsleven in Noord-Nederland. Bij FB Oranjewoud Participaties kan ik mijn kennis en ervaring op het gebied van bijvoorbeeld bedrijfsvoering en investeringen óók op een maatschappelijke vlak inzetten”.

Fokke de Vries, investmentmanager
Sinds februari 2018 is Fokke verbonden aan FB Oranjewoud Participaties bv. Hij was bankier, werkte bij diverse bedrijven, deed strategie bij een grote bank en opereert al lang in de wereld van participaties. “Wat mij integreert zijn hoe ondernemers denken en handelen. Wat is het plan, hoe realiseren ze dat en hoe zet je mensen in hun kracht. Dat is machtig om te doen en dat doe ik met veel plezier bij FB Oranjewoud Participaties”, aldus De Vries.

Bas Visser, business analist
Sinds september 2020 werkt Bas voor FB Oranjewoud Participaties bv. Na zijn studie bedrijfskunde in Nijmegen is Bas begonnen in Oranjewoud. “Het intrigerende van ons vak vind ik de diversiteit van ondernemingen. Kansen zien en die omzetten naar groei mogelijkheden, daar krijg ik energie van”, aldus Bas.