FB Oranjewoud participaties neemt belang in Eisma Media Groep

24-12-2020

FB Oranjewoud Participaties BV heeft een aandeelhoudersbelang genomen in Eisma Media Groep BV, het Leeuwarder mediabedrijf van eigenaar en algemeen directeur Egbert van Hes. 

Eisma Media Groep (sinds 1874), met ook een vestiging in Doetinchem, is uitgever van hoogwaardige informatie en communicatieproducten en -diensten (o.a. vaktijdschriften, websites en e-mail nieuwsbrieven, events/awards, webinars, content marketing,
E-congressen en leermiddelen) in diverse business to business- en educatieve markten.
De portfolio kent vele marktleiders in o.a. de Bouw, Industrie, Sport en het Voortgezet Onderwijs, zoals Eisma’s Schildersblad, Recycling International, De Voetbaltrainer en de Griekse lesmethode Pallas. Bij Eisma Media Groep werken circa 100 medewerkers en vele freelancers.

Aandeelhouder en algemeen directeur Van Hes verkoopt een deel van zijn aandelen omdat hij een breder fundament onder zijn bedrijf van belang acht. “We zijn een goed renderende onderneming. Intern hebben we de zaken goed voor elkaar. Bij onze titels en merken zijn print én online op orde en ondersteunen we waar mogelijk met live-concepten. Kortom, we zijn relevant in de markten waarin we zitten. Gezien mijn leeftijd en er geen opvolging is in eigen kring, is het mijn verantwoordelijkheid als eigenaar zorg te dragen voor continuïteit. Mijn wens is om Eisma Media Groep ook in de toekomst een Friese zelfstandige onderneming te laten blijven. Dit is een belangrijke overweging geweest om juist voor FB Oranjewoud te kiezen als medeaandeelhouder. Hun insteek van rentmeesterschap, ambities en de intermenselijke verhoudingen geven kansrijke mogelijkheden voor verdere uitbouw van onze bedrijven”, aldus Van Hes. Hij blijft naast medeaandeelhouder ook aan als algemeen directeur.

Kees Akkerman, directeur van FB Oranjewoud Participaties, vindt Eisma Media Groep een verrijking van de portefeuille. “We investeren bewust in dit mediabedrijf. De motivatie hiervoor is dat deze onderneming succesvol is in een breed scala van BtB vakinformatie en een mooie positie in de educatieve markt heeft. In elke deelmarkt is men dominant en leidend of kan daar naar toe groeien. Eisma Media Groep heeft een lange historie in Leeuwarden. Het is een moderne onderneming, goed geleid, een belangrijke werkgever in de regio en een belangrijke opdrachtgever voor veel freelancers. Wij verwachten hier een
stabiel rendement op de investering te maken waarmee we invulling kunnen geven aan ons ‘rentmeesterschap’ voor Noord-Nederland”, aldus Akkerman. Beide partijen doen geen uitspraken over aandelenbelang en overnameprijs.