Hotel de ABDIJ en Proef | Lokaal Dokkum verleggen de grenzen

22-12-2023

Om de stad Dokkum en de gemeente Noardeast-Fryslân nog beter op de kaart te krijgen, zochten de ondernemers van Hotel de ABDIJ samenwerking met andere ondernemers. Dat resulteert in een nieuwe partner; FB Oranjewoud Participaties.

Tot dusverre ondernamen vier ondernemers binnen Hotel de ABDIJ. Eén daarvan is ‘kleermaker’ Jan Michiel van der Gang. “Ons team vindt een brede positieve dynamiek van groot belang voor Dokkum en haar wijde omgeving. In ons ondernemerschap hebben we oog voor vele aspecten. In de top 3 staat het stimuleren van actie en ondernemerschap. Het meeste rendement krijg je door samenwerkingen te zoeken en het geheel groter te maken dan jezelf kunt worden. Zo kwamen we in gesprek met FB Oranjewoud Participaties. Gezamenlijk hebben we een breed netwerk in Noord-Nederland en versterken we elkaar over en weer”, aldus Jan Michiel. Hotel de ABDIJ ging eerder een samenwerking aan met Oan tafel, het veelbelovende restaurant in Wergea. Chefkok Geert-Jan Vaartjes is naast zijn eigen restaurant in Hotel de Abdij verantwoordelijk voor de exploitatie van de keuken.

Wij zijn blij met de nieuwe participatie. De gedrevenheid en passie die deze groep ondernemers laat zien, werkt aanstekelijk. Binnen het participatiebedrijf maken we altijd diverse afwegingen als participaties op ons afkomen. Het belang dat ze hebben voor de regio is daar één van. Daar is hier zeker sprake van. Als participaties van elkaar kunnen leren en laten groeien, dan is het geheel groter dan een optelsom. Tot slot is het mooi dat Hotel de ABDIJ een broedplaats is voor jong ondernemerschap. Dat past goed bij ons. FB Oranjewoud Participaties neemt een minderheidsbelang in Hotel de ABDIJ (Marktonwikkeling Dokkum BV).