MICA – Nieuwe naam Media Innovatie Campus Gemeente en FB Oranjewoud tekenen overeenkomst

22-06-2021

Met het tekenen van een anterieure overeenkomst tussen de gemeente Leeuwarden en Stichting FB Oranjewoud en de onthulling van naam en beeldmerk is vandaag een belangrijke vervolgstap gezet in de realisatie van de Media Innovatie Campus op het terrein van NDC mediagroep.

De overeenkomst werd vanmorgen ondertekend op het stadhuis in Leeuwarden. Aanwezig waren wethouders Hein de Haan (Ruimtelijke Ordening, Gebiedsontwikkeling), Friso Douwstra (Economische Zaken, Onderwijs en Infrastructuur) en bestuurslid Tjeerd van der Hoek van Stichting FB Oranjewoud.

In de overeenkomst worden afspraken gemaakt over de ontwikkeling van het gebied. De ontwikkeling betreft het gebied aan de Sixmastraat waar NDC mediagroep gevestigd is. Dit terrein wordt getransformeerd tot een campus, passend binnen de visie van de gemeente over grote ontwikkelingen in de stad langs de Spoorzone. Een gebied dat loopt van de Werpsterhoek, langs de Marshallweg en het station naar de oostkant van de stad langs de spoorlijn naar Groningen. De eerste ideëen over de ontwikkeling zijn in december gepresenteerd aan de raad. De ruimtelijke uitwerking volgt later dit jaar.

‘De Media Innovatie Campus is een van de acht grote ontwikkelingen in dat gebied. Daarom zijn we blij dat we vandaag met het ondertekenen van deze overeenkomst een belangrijke eerste stap hebben gezet om het gebied van de Media Innovatie Campus te kunnen ontwikkelen’, vindt wethouder Hein de Haan.

Wethouder Friso Douwstra wijst op het economische belang van de realisatie van een creatieve hub. ‘Er ontstaat een doorlopende leerlijn in de creatieve sector in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. Dat biedt perspectief op hoogwaardige werkgelegenheid in de regio.’

FB Oranjewoud ontwikkelt als eigenaar het pand waar NDC mediagroep gevestigd is tot een Media Innovatie Campus. ‘FB Oranjewoud wil van waarde zijn voor Noord-Nederland. Dat doen we door initiatieven die van waarde zijn voor de regio te laten groeien. De Media Innovatie Campus is daar een prachtig voorbeeld van. Hier komt onderwijs en ondernemerschap samen. Een centrum waar creativiteit en innovatief ondernemerschap een impuls kan geven aan onze economie.’

Een tweede stap vandaag was de onthulling van de naam in combinatie met een uitdagend beeldmerk: MICA. Herkenbaar, eigen en krachtig, met een dynamisch logo. Zowel in kleurstelling als in vorm. Het logo is stapelbaar, vierkant of liggend bruikbaar.

In het najaar trekken de eerste studenten van zowel NHL-Stenden als Friesland College het pand in, in combinatie met een aantal nieuwe bedrijven op het gebied van media en cyber. De fasegewijze verbouw van het pand begint naar verwachting eind dit jaar.

Foto ondertekening overeenkomst. Hein de Haan, Friso Douwstra, Tjeerd van der Hoek.