Vripack zelfstandig verder

15-06-2022

Per 30 mei 2022 hebben de twee DGA’s het aandelenbelang van FB Oranjewoud Participaties BV in Vripack Holding BV terug gekocht. De participatiemaatschappij had sinds 2017 een belang in het bedrijf. Sinds die tijd is er gezamenlijk gewerkt aan een heroriëntatie van Vripack. Inmiddels is het bedrijf door gegroeid tot een toonaangevend Yacht design bureau voor superjachten. Naval architecture, exterior design en interior design zijn belangrijke, op wereldniveau onderscheidende kwaliteiten van het in Sneek gevestigde bedrijf.

Inmiddels is de strategische heroriëntatie van Vripack afgerond. In de markt van Yacht design was Vripack in 2017 ‘onderscheidend’. Zo stond men ook bekend in de markt. Er is destijds gekozen om dít door te bouwen van ‘onderscheidend’ naar ‘excellent’. Dat is gelukt. Vripack is toonaangevend op wereldniveau. Dat betekent ook dat men bepaalde dingen niet meer doet. Deze keuzes hadden gevolgen voor de organisatie. Naast ‘mindset’ moest er ook iets veranderen in het kennisniveau van medewerkers. Er zijn medewerkers afgevloeid, bijgeschoold en aangenomen. De participatie van FB Oranjewoud heeft de rust en tijd gebracht om Vripack deze slag te laten maken. Inmiddels is het bedrijf klaar om zelfstandig de volgende stappen te maken. Het bedrijf heeft een grote aantrekkingskracht op getalenteerde MBO- en Hbo-studenten. Talenten uit de regio en daarbuiten worden in het bedrijf uitgedaagd voor een unieke carrière.

Vripack kijkt met vertrouwen naar de toekomst. FB Oranjewoud Participaties kijkt met voldoening terug op een geslaagde participatie in een parel in het Friese ondernemerslandschap.